Gå till innehåll
svg_commentsatlicons_arrow-11atlicons_arrowsvg_facebooksvg_linkedinatliconssvg_mailatlicons_menuatlicons_molnigtsvg_playsvg_searchatliconssvg_twitteratlicons_facebook_f
❯ Lantbruk 8 september 2014

Den moderna bonden – sex filmer från ATL Play

Del 6: Spränger balar och hyr ut får.

När Erik Johansson la boxningshandskarna på hyllan bestämde han sig för att satsa på lantbruk – av det mångfacetterade slaget. I dag hyr han ut får men satsar även på aktiviteter; förutom bad och bastu erbjuds även sprängning av rundbalar.

Del 5: Driver vanligt lantbruk – på ovanligt sätt

I det femte avsnittet av “Den moderna bonden” besöker komikern Måns Nilsson paret utanför Motala som driver ett helt vanligt lantbruk – men på ett ovanligt sätt.

Del 4: Bra slaktdjur och miljönytta hans affärsidé

Min affärsidé är att leverera bra slaktdjur och miljönytta som djuren kan åstadkomma genom att beta och producera biologisk mångfald.1992 köpte Johan Svantesson i Säffle sina första tolv kor. I dag driver han ekologisk nötköttsproduktion, har mellan 600-700 djur, 500 hektar åker- och betesmark och 800 hektar produktiv skog.

Del 3: Köpte första djuren som tioåring

Vad gör man om man vill bli bonde men inte har någon gård att ärva? Tar saken i egna händer; som tioåring köpte Markus Lindgren sina första får. I del tre i serien “Den moderna bonden” beger sig Måns Nilsson till Skellefteå för att prata företagande med en lantbrukare som startade från noll.

Del 2: Fiskarna flyttar in i stalletDen här veckan träffar komikern Måns Nilsson Johan Ljunquist och Mikael Olenmark i skånska Tollarp. Johan och Mikael schasade ut grisarna ur stallet och byggde om – för fisk. – Vattenbruket är en av de snabbast växande sektorerna i världen, men Sverige ligger efter. Efterfrågan på sjömat går kraftigt uppåt, och därför behöver vi odla mer fisk, säger Johan Ljunquist.

Del 1: “Vi måste öppna upp våra gårdar”

Måns Nilsson träffar lantbrukaren Per Brunberg i Blekinge, som bland annat producerar glass, har kräftodling och tar emot runt 10 000 besökare per år.

Fem bra tips inför deklarationen

Fem bra tips inför deklarationen

annons 21 december 2016
Här får du några bra tips inför deklarationen och den långsiktiga förvaltningen av skoggården.

EXKLUSIVT: bara för dig som prenumererar på ATL

tidningen Idag 00:05

Företagsguiden

Visa fler företag
Till toppen