Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  ❯ Lantbruk 8 september 2014

  Den moderna bonden – sex filmer från ATL Play

  Del 6: Spränger balar och hyr ut får.

  När Erik Johansson la boxningshandskarna på hyllan bestämde han sig för att satsa på lantbruk – av det mångfacetterade slaget. I dag hyr han ut får men satsar även på aktiviteter; förutom bad och bastu erbjuds även sprängning av rundbalar.

  Del 5: Driver vanligt lantbruk – på ovanligt sätt

  I det femte avsnittet av “Den moderna bonden” besöker komikern Måns Nilsson paret utanför Motala som driver ett helt vanligt lantbruk – men på ett ovanligt sätt.

  Del 4: Bra slaktdjur och miljönytta hans affärsidé

  Min affärsidé är att leverera bra slaktdjur och miljönytta som djuren kan åstadkomma genom att beta och producera biologisk mångfald.1992 köpte Johan Svantesson i Säffle sina första tolv kor. I dag driver han ekologisk nötköttsproduktion, har mellan 600-700 djur, 500 hektar åker- och betesmark och 800 hektar produktiv skog.

  Del 3: Köpte första djuren som tioåring

  Vad gör man om man vill bli bonde men inte har någon gård att ärva? Tar saken i egna händer; som tioåring köpte Markus Lindgren sina första får. I del tre i serien “Den moderna bonden” beger sig Måns Nilsson till Skellefteå för att prata företagande med en lantbrukare som startade från noll.

  Del 2: Fiskarna flyttar in i stallet  Den här veckan träffar komikern Måns Nilsson Johan Ljunquist och Mikael Olenmark i skånska Tollarp. Johan och Mikael schasade ut grisarna ur stallet och byggde om – för fisk. – Vattenbruket är en av de snabbast växande sektorerna i världen, men Sverige ligger efter. Efterfrågan på sjömat går kraftigt uppåt, och därför behöver vi odla mer fisk, säger Johan Ljunquist.

  Del 1: “Vi måste öppna upp våra gårdar”

  Måns Nilsson träffar lantbrukaren Per Brunberg i Blekinge, som bland annat producerar glass, har kräftodling och tar emot runt 10 000 besökare per år.

  Till toppen