Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  ❯ Lantbruk 8 september 2014

  Den moderna bonden – sex filmer från ATL Play

  Del 6: Spränger balar och hyr ut får.

  När Erik Johansson la boxningshandskarna på hyllan bestämde han sig för att satsa på lantbruk – av det mångfacetterade slaget. I dag hyr han ut får men satsar även på aktiviteter; förutom bad och bastu erbjuds även sprängning av rundbalar.

  Del 5: Driver vanligt lantbruk – på ovanligt sätt

  I det femte avsnittet av “Den moderna bonden” besöker komikern Måns Nilsson paret utanför Motala som driver ett helt vanligt lantbruk – men på ett ovanligt sätt.

  Del 4: Bra slaktdjur och miljönytta hans affärsidé

  Min affärsidé är att leverera bra slaktdjur och miljönytta som djuren kan åstadkomma genom att beta och producera biologisk mångfald.1992 köpte Johan Svantesson i Säffle sina första tolv kor. I dag driver han ekologisk nötköttsproduktion, har mellan 600-700 djur, 500 hektar åker- och betesmark och 800 hektar produktiv skog.

  Del 3: Köpte första djuren som tioåring

  Vad gör man om man vill bli bonde men inte har någon gård att ärva? Tar saken i egna händer; som tioåring köpte Markus Lindgren sina första får. I del tre i serien “Den moderna bonden” beger sig Måns Nilsson till Skellefteå för att prata företagande med en lantbrukare som startade från noll.

  Del 2: Fiskarna flyttar in i stallet  Den här veckan träffar komikern Måns Nilsson Johan Ljunquist och Mikael Olenmark i skånska Tollarp. Johan och Mikael schasade ut grisarna ur stallet och byggde om – för fisk. – Vattenbruket är en av de snabbast växande sektorerna i världen, men Sverige ligger efter. Efterfrågan på sjömat går kraftigt uppåt, och därför behöver vi odla mer fisk, säger Johan Ljunquist.

  Del 1: “Vi måste öppna upp våra gårdar”

  Måns Nilsson träffar lantbrukaren Per Brunberg i Blekinge, som bland annat producerar glass, har kräftodling och tar emot runt 10 000 besökare per år.

  Så här läser du vidare

  Är du redan prenumerant? för att läsa vidare


  Bli prenumerant på ATL Premium så ger vi dig ännu mera

  • Utvald kvalitetsläsning
  • Viktiga analyser och extramaterial
  • Nyhetsbrev med chefredaktörens bästa tips
  • ATLs e-tidning kvällen före tidningsdag
  Prova-på-pris
  49:-/mån
  • 3 mån för bara 147 kr (ord pris 297 kr)
  • Ingen bindningstid
  • Spara 150 kr
  Till toppen