Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  ❯ Lantbruk 4 juni 2014

  Brandsäkra gården – sex filmer från ATL Play

  1. Plast växande brandfara inom lantbruket

  Lantbruksbränderna under förra året beräknas ha kostat minst en halv miljard kronor, enligt Lantbrukets brandskyddskommitté.

  2. “Kan bli väldigt stora pengar för maskinägaren”

  I ATL:s serie om brandfaror inom lantbruket handlar det i dag om maskinerna. Det gäller att ha koll på detaljerna – saknas till exempel godkänt skyddshölje till batterilådan i traktorn blir det 20 procent mindre försäkringsersättning vid en brand.

  3. “Det handlar om sekunder”

  I ATL:s serie om hur man brandsäkrar sin gård handlar det i dag om halmpannan. Det första tipset är enkelt – åtminstone i teorin. I ATL:s serie om hur man brandsäkrar sin gård handlar det i dag om halmpannan. Det första tipset är enkelt – åtminstone i teorin.

  4. Så får du en brandsäker verkstad

  I ATL:s serie om brandfaror och brandsäkerhet på gården tittar vi i dag närmare på ett särskilt riskområde – verkstaden.

  5. Här finns brandfarorna i stallet  I ATL:s serie om brandfaror inom lantbruket har vi nu kommit till djurstallet.

  6. “Nya tröskor måste brandsäkras”

  I ATL:s serie om hur du brandsäkrar gården handlar det nu om ett riktigt högriskområde: skördetröskan. Varje år brinner mellan 50 och 100 tröskor i Sverige. Enligt skadebesiktningsman Gert-Inge Jönsson måste nya tröskor alltid kompletteras för att ha ett fullgott brandskydd.

  7. “En katastrof i den här miljön”

  I det sista avsnittet i ATL:s serie Brandsäkra gården handlar det om hur man brandsäkrar sin torkanläggning.

  Till toppen