Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  ❯ Lantbruk 17 juli

  Anolytech i konkurs

  Företaget Anolytech som har utvecklat system för att desinficera dricksvatten inom djuruppfödning, har begärts i konkurs.

   Anolytech har utvecklat och producerat system som desinficerar dricksvatten vid djuruppfödning.
  Anolytech har utvecklat och producerat system som desinficerar dricksvatten vid djuruppfödning. FOTO: Istock

  Ystadsföretaget Anolytech som bildades 2009 har arbetat med att utveckla och producera system med desinfektionsvätska som doseras i dricksvattenssystem i djurstallar för att ta bort bakterier och biofilm i djurens dricksvatten. Företaget har också utvecklat ett system med klövsprej som automatiskt sprutas på korna vid mjölkning för att undvika sjukdomar som klövröta och klövspaltinflammation.

  Bolaget har erbjudit kunderna att abonnera på tjänsten där installation, drift och underhåll har ingått i abonnemanget.

  Konkursansökan inlämnad

  Den 11 juli begärdes bolaget i konkurs och advokatfirman Wesslau Söderqvist tar emot anbud på företaget till och med den 26 juli.

  ”Jag är medveten om att anbudstiden är kort, vilket motiveras med att en snabb överlåtelse eftersträvas samt den förestående semesterperioden”, skriver konkursförvaltaren Peter Thörnwall i anbudsunderlaget.  Förutom vd Mattias Gadd har elva personer varit anställda av Anolytech. Tre konsulter har också varit knutna till verksamheten.

  Anolytech har maskiner och inventarier till ett värde av 480 000 kronor samt ett varulager med ett bokfört värde på 2,7 miljoner kronor.

  ATL har sökt vd för Anolytech. Konkursförvaltaren meddelar att det är för tidigt att uttala sig om några anbud har kommit in innan anbudstiden har gått ut.

  LÄS MER: Anolytech kvar på heta tekniklistanLÄS OCKSÅ: Ny maskin fixar bakterierna

  Anolytech i siffror

  Omsättning 2016: 13 182 000 kronor

  Resultat efter finansnetto: –5 621 000 kronor

  Årets resultat: –5 621 000 kronor

  Summa tillgångar: 9 487 000 kronor

  Kommentarer

  Genom att kommentera på ATL.nu så godkänner du våra regler.

  Till toppen