Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 5 december

  Hästföretagare fick rätt

  Att dra in tillståndet omedelbart för hästhållningen stod inte i proportion till åtgärden menar förvaltningsrätten.

   Arkivbild.
  Arkivbild. FOTO: Mostphotos

  ATL har tidigare berättat om hästföretagaren med bland annat ridskola, turridning och avel i både Skåne och Kalmar län. Bland annat förelades han djurförbud av den ena länsstyrelsen och blev av med sitt tillstånd hos den andra länsstyrelsen.

  Nu ges hästföretagaren rätt av förvaltningsrätten i Växjö som upphäver Länsstyrelsen i Kalmars beslut om att återkalla det så kallade paragraf 16 tillståndet.

  Återkallandet gjordes i april i år då det konstaterades att hästföretagaren höll fler hästar än vad han hade tillstånd för. Det var första gången som länsstyrelsen i Kalmar påtalade just det förhållandet.

  Nu menar förvaltningsrätten att det visserligen fanns grund för länsstyrelsen att ingripa men att länsstyrelsen inte gett hästföretagaren chansen att rätta till bristerna:

  – Beslutet att omedelbart dra in tillståndet kan inte anses stå i proportion till åtgärden, menar förvaltningsrätten i beslutet.

  Besluten och djurförbud och återkallandet av paragraf 16-tillståndet överklagades och hästföretagaren begärde också inhibition av båda besluten vilket förvaltningsrätten också beslöt om.

  LÄS OCKSÅ: Djurinspektör anmäld för brottLÄS OCKSÅ: Djuraktivister gick i taketLÄS MER: Fler kvinnor jobbar med ko-fot

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen