Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  1 januari 1970

  Stämmor och jordbrukspolitik

  Vi är verkligen mitt i stämmotiden: Lantmännen, Landshypotek, Skånemejerier, Betodlarna och snart Södra, Spannmålsodlarna och LRF – för att nämna några.

  Jordbrukspolitiken i EU och vilka pengar Sverige kan hämta hem är ett ämne som poppar upp både här och där: på debattsidan i ATL nyligen – där moderater Bengt-Anders Johansson och centerpartisten Staffan Danielsson har olika åsikt – och på ett seminarium i samband med Landshypoteks 175-årsjublieum nyligen.

  Hos Landshypotek diskuterade en namnkunnig panel framtidens entreprenörer inom jord och skog. Det handlande bland annat om huruvida Sverige kan få ersättning för djurvälfärd.

  Det är inga problem, om man bara vill, menar förre statsministern Göran Persson. Det gäller bara att ställa kravet vid rätt tillfälle, som nu exempelvis i förhandlingarna om EU-budgeten. Vägrar Sverige backa från ett litet krav är de andra länderna inte redo att spräcka hela budgeten för det, resonerade Göran Persson, och tillade att han vet hur det går till.  Det blir intressant att följa vad som händer.

  Till toppen