Annons

Stämmor och jordbrukspolitik

Vi är verkligen mitt i stämmotiden: Lantmännen, Landshypotek, Skånemejerier, Betodlarna och snart Södra, Spannmålsodlarna och LRF – för att nämna några.

Jordbrukspolitiken i EU och vilka pengar Sverige kan hämta hem är ett ämne som poppar upp både här och där: på debattsidan i ATL nyligen – där moderater Bengt-Anders Johansson och centerpartisten Staffan Danielsson har olika åsikt - och på ett seminarium i samband med Landshypoteks 175-årsjublieum nyligen.

Hos Landshypotek diskuterade en namnkunnig panel framtidens entreprenörer inom jord och skog. Det handlande bland annat om huruvida Sverige kan få ersättning för djurvälfärd.

Det är inga problem, om man bara vill, menar förre statsministern Göran Persson. Det gäller bara att ställa kravet vid rätt tillfälle, som nu exempelvis i förhandlingarna om EU-budgeten. Vägrar Sverige backa från ett litet krav är de andra länderna inte redo att spräcka hela budgeten för det, resonerade Göran Persson, och tillade att han vet hur det går till.

Det blir intressant att följa vad som händer.

Helena Wennström
Redaktör Magasinet ATL
Genom att kommentera på ATL.nu så godkänner du våra regler.

Vi uppmanar till livlig debatt på vår sajt. För att hålla en bra nivå på debatten har vi dessa grundregler:

Kommentarer på ATL.nu ska följa svensk lag och god sed.
Håll dig till ämnet.
Visa respekt för övriga debattörer liksom för personer och företeelser som förekommer i artiklarna.
Vi tillåter inga anonyma kommentarer, du måste vara inloggad (läs mer här om hur du loggar in). Underteckna helst inlägg med både för- och efternamn samt gärna bostadsort. Artikelkommentarerna kan komma att publiceras i papperstidningen.
Du får inte utge dig för att vara annan existerande person.

Kommentarerna får inte:
- uppmana till brottslig verksamhet eller annat som strider mot svensk lag.
- innehålla förtal, förolämpningar, grovt språk eller svordomar, hotelser, skvaller, personliga påhopp eller andra trakasserier.
- innehålla våld eller pornografi, hets mot folkgrupp, rasistiska, främlingsfientliga, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap.
- användas för att sprida datorvirus eller annat som kan skada ATL eller andra.
- innebära intrång i immateriella rättigheter som upphovsrätt eller varumärke.
- innehålla kommersiella budskap och marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.

Vi tillåter inte heller kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om det inte är relevant. Innehåller kommentaren länkar måste de vara relevanta.

Redaktionen på ATL.nu följer debatten och förbehåller sig rätten att redigera och/eller ta bort olämpliga inlägg. Den som inte respekterar reglerna stängs av. Hittar du ett inlägg som du anser strider mot reglerna kan du påpeka det för redaktionen genom att anmäla inlägget (klicka på "Anmäl" i anslutning till inlägget).

Annons