Annons

Redaktionsbloggen, NBR

16:22 - torsdag 16 juni 2011

Jag besökte i går Nordic Beet Researchs (NBR) sommarmöte i Flädie och fick en massa uppslag till roliga teknikartiklar. Det känns som att allt går åt hitech-hållet, vilket jag tycker är kul. Vissa saker känns till och med som science fiction i betfältet. Jag återkommer till detta vid senare tillfälle.
Den här veckan har annars präglats av icke-hichtech. Läsarreaktionerna på förra veckans efterlysning av en BM31:a har varit många. Ibland tycker man att man skriver betydligt viktigare artiklar än om saknade gamla traktorer och får knappt några reaktioner alls. Men det finns ett fantastiskt intresse och engagemang runt gamla traktorer.
Jag hade tyvärr inte möjlighet att besöka Fendts Europa-visning i tisdags, men noterar att nya 700 Vario var den stora nyheten. Den nya hytten där vindrutan svänger upp på taket en bit verkar praktisk och ger maskinen ett modernt, rundat utseende. Kolla här.
En visning som jag däremot besöker är John Deere som har sin stora show på tisdag nästa veckan. Den hålls på en gård utanför Lissabon i Portugal. "Tänk om det bara fanns en fjärrkontroll till allt?" säger John Deere på sin hemsida och hänvisar till något som ska avslöjas på tisdag. Om all teknik och logistik fungerar kan ni läsa om nyheterna i ATL på torsdag nästa vecka (tidningen kommer en dag tidigare eftersom fredagen är midsommarafton). Sannolikt kommer det något litet smakprov här på ATL.nu redan på onsdagen. Håll ögonen öppna.

Hans Dahlgren
Teknikredaktör ATL
Annons

Redaktionsbloggen

Här kan du följa arbetet på redaktionen, med allt från publicistiska frågor till roliga grejer som inte passar på nyhetsplats.


Till: Redaktionsbloggen

Bloggare

Frida Jonson
Webbreporter
Hans Dahlgren
Bloggar om teknik
Anja Thorsén
Webbredaktör
Sara Johansson
Reporter

Etiketter