Annons

Redaktionsbloggen, LRF-stämma

15:31 - tisdag 7 juni 2011

I dag domineras arbetet på redaktionen en hel del av ehec och grönsaksförsäljningen. Läs bland nyheterna om hur mycket stöd EU-kommissionen vill ge till drabbade odlare i EU och om dagens grönsaksauktion i Helsingborg. En del befarar att ehec-smittan blir slutet för grönsaksnäringen i Europa. Klart är i alla fall att misstankarna om att först spanska gurkor och sedan böngroddar var smittkällan fått näringen i gungning. Försäljningen av färska grönsaker verkar gå ned kraftigt, sådant som inte ska upphettas. Blir det motsvarande uppsving för frysta grönsaker eller grönt på burk?

Under helgerna har det fortsatt att komma reaktioner på sexskämt i talet på LRF-stämman. Var det det verkliga skälet till att Björn Jakobsson avgick eller ligger något annat bakom? undrar en läsare. En annan funderar över om det är alkoholservering på stämmor som får omdömet att svikta. Är det möjligt att ha alkoholfria stämmor?

Helena Wennström
Redaktör Magasinet ATL
Etiketter: ehec, gruka, LRF-stämma
Annons
15:59 - onsdag 25 maj 2011

Lennart Johansson Sydost, fick sista ordet i det sista ärendet på LRF-stämman, nummer 55. Han passade på att säga det han för säkerhets skulle sa redan i går när livsmedelsstrategin debatterades: att det inte råder brist på idéer utan på riskvilligt kapital. Och så lade han till:

- Om grisarna kommer väck blir det bra!

Först hoppade jag till, kanske beroende på en viss trötthet nu på eftermiddagen. Alla är ju oroliga för att det ska bli färre grisar. Men så trillade polletten ned: vildsvinen, förstås.

Lars-Göran Pettersson delade ut guldnålar till Eva-Karin Hempel och Bengt Andersson innan han själv fick ett berg av presenter. Först ut var Skogsägarnas Jan-Olof Thorstensson som gav honom en planta, ädellöv med planteringsinstruktion.

- Den var liten den, sa Pettersson.

Helena Wennström
Redaktör Magasinet ATL
Etiketter: LRF, LRF-stämma

Redaktionsbloggen

Här kan du följa arbetet på redaktionen, med allt från publicistiska frågor till roliga grejer som inte passar på nyhetsplats.


Till: Redaktionsbloggen

Bloggare

Frida Jonson
Webbreporter
Hans Dahlgren
Bloggar om teknik
Anja Thorsén
Webbredaktör
Sara Johansson
Reporter

Etiketter