Annons

Redaktionsbloggen, Landshypotek

9:38 - onsdag 11 maj 2011

Vi är verkligen mitt i stämmotiden: Lantmännen, Landshypotek, Skånemejerier, Betodlarna och snart Södra, Spannmålsodlarna och LRF – för att nämna några.

Jordbrukspolitiken i EU och vilka pengar Sverige kan hämta hem är ett ämne som poppar upp både här och där: på debattsidan i ATL nyligen – där moderater Bengt-Anders Johansson och centerpartisten Staffan Danielsson har olika åsikt - och på ett seminarium i samband med Landshypoteks 175-årsjublieum nyligen.

Hos Landshypotek diskuterade en namnkunnig panel framtidens entreprenörer inom jord och skog. Det handlande bland annat om huruvida Sverige kan få ersättning för djurvälfärd.

Det är inga problem, om man bara vill, menar förre statsministern Göran Persson. Det gäller bara att ställa kravet vid rätt tillfälle, som nu exempelvis i förhandlingarna om EU-budgeten. Vägrar Sverige backa från ett litet krav är de andra länderna inte redo att spräcka hela budgeten för det, resonerade Göran Persson, och tillade att han vet hur det går till.

Det blir intressant att följa vad som händer.

Helena Wennström
Redaktör Magasinet ATL
Annons

Redaktionsbloggen

Här kan du följa arbetet på redaktionen, med allt från publicistiska frågor till roliga grejer som inte passar på nyhetsplats.


Till: Redaktionsbloggen

Bloggare

Frida Jonson
Webbreporter
Hans Dahlgren
Bloggar om teknik
Anja Thorsén
Webbredaktör
Sara Johansson
Reporter

Etiketter