Annons

Felparkerad. Hela kön med bilar in till Maskinexpo fick på fredagsmorgonen beskåda en stackars kollega som hamnat lite fel.

I diket på fel ställe

Just när Nordens största maskinmässa är större än någonsin, och sannolikt kommer att slå besöksrekord, finns det några få saker man inte vill råka ut för. En dikeskörning på vid infarten till mässan under öppningsminuterna, där alla bilar och gångtrafikanter i sakta mak glider förbi, är en sådan sak. Stackare!

För övrigt hörde jag inne i staden (Stockholm) en enkelt färdbeskrivning till mässan. Den vanliga är: från Centralen ta pendeltåg måt Bålsta eller Kungsängen, hoppa av vid Barkarby och följ skyltarna. Den nya, korta varianten låter: när du kommer till Centralen, följ kepsarna.

Hans Dahlgren
Teknikredaktör ATL
Genom att kommentera på ATL.nu så godkänner du våra regler.

Vi uppmanar till livlig debatt på vår sajt. För att hålla en bra nivå på debatten har vi dessa grundregler:

Kommentarer på ATL.nu ska följa svensk lag och god sed.
Håll dig till ämnet.
Visa respekt för övriga debattörer liksom för personer och företeelser som förekommer i artiklarna.
Vi tillåter inga anonyma kommentarer, du måste vara inloggad (läs mer här om hur du loggar in). Underteckna helst inlägg med både för- och efternamn samt gärna bostadsort. Artikelkommentarerna kan komma att publiceras i papperstidningen.
Du får inte utge dig för att vara annan existerande person.

Kommentarerna får inte:
- uppmana till brottslig verksamhet eller annat som strider mot svensk lag.
- innehålla förtal, förolämpningar, grovt språk eller svordomar, hotelser, skvaller, personliga påhopp eller andra trakasserier.
- innehålla våld eller pornografi, hets mot folkgrupp, rasistiska, främlingsfientliga, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap.
- användas för att sprida datorvirus eller annat som kan skada ATL eller andra.
- innebära intrång i immateriella rättigheter som upphovsrätt eller varumärke.
- innehålla kommersiella budskap och marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.

Vi tillåter inte heller kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om det inte är relevant. Innehåller kommentaren länkar måste de vara relevanta.

Redaktionen på ATL.nu följer debatten och förbehåller sig rätten att redigera och/eller ta bort olämpliga inlägg. Den som inte respekterar reglerna stängs av. Hittar du ett inlägg som du anser strider mot reglerna kan du påpeka det för redaktionen genom att anmäla inlägget (klicka på "Anmäl" i anslutning till inlägget).

Annons
Redaktionsbloggen
13:52 - måndag 27 april 2015
Måndag morgon. Lugnt på Rue Cambon och ingången till Euronextbörsen i Paris.

Avskaffandet av mjölkkvoterna i EU är hett på Euronextbörsen i Paris just nu. Nyligen har tre olika terminskontrakt tagits fram för att hjälpa industrin att hantera sina risker och låsa in marginaler på den volatila marknaden. Däremot är det extra lugnt på Euronext, vars kontor ligger centralt i Paris, just denna vecka eftersom det är skollov och många är lediga i Frankrike.

Malin Eborn
reporter

malin.eborn@atl.nu

Annons
16:27 - torsdag 11 september 2014
Skärmdump från SVT.se.

Ikväll, torsdag, med bara tre dagar kvar till valet ska politikerna diskutera landsbygden i SVT. Ska bli intressant att se hur det går - och hur mycket lant- och skogsbruk som vävs in bland frågorna på landsbygden. 

Sverker Olofsson ska leda programmet.

Om man missat ATL:s egna lantbruksdebatt som var förra veckan med kunniga politiska reportern Sara Johansson går det att se här, tema för tema. 

Frida Jonson
Webbreporter ATL
Etiketter: lantbruksdebatten
10:26 - måndag 8 september 2014

Så hade man en förutfattad mening om att det nog regnar en hel del i det här landet. Så sant. Försökte ta bilder på hjortar i dag, det steg liksom ett vågrätt turkiskt bad rakt in i linsen. Och både bonde och hjortar såg rätt dränkta ut.

Men glada. Alla är glada här. Och roliga. Beror kanske på att de hela tiden frågar om man inte kan tänka sig en dram. En liten hutt whisky som gör livet värt att leva även för en samling muggiga journalister som misslyckats med sina bilder. Ibland får man vatten i sin dram, det kan i vissa lägen kännas på något sätt onödigt.

I dag har vi dessutom varit i Angus-land, stannade till och blickade upp mot Tillyfour där William McCombie lade grunden till det hela. Det blev närkontakt med en hel flock kolsvarta skönheter med sammet i blicken. Plus några skivor till lunch, faktiskt.

Marianne Persson
Reporter

Etiketter: Skottland
20:02 - fredag 5 september 2014
Foto: Marianne Persson

På livdjursauktion i dag. Kom i slang med William Brown som åker till Thainstone Exchange varje fredag tillsammans med sin söta fru Ethel. ”Man får ju fylla på efterhand, men nu får du vara tyst för nu måste jag handla.”
Ett kraftfullt argument.

Särskilt som köttdjursuppfödaren nog passerat de 80 med råge. Själv gick jag in i bonnaaffären på området och investerade i ett alternativ till Blundstonekängor. Röda minsann. Så att jag klarar regnet.

Döm om min förvåning när jag såg stora burkar med Stockholm Tar. Nån sorts bakteriedödande trätjära gissar jag. Och så en kniv för att karva hovar med, även den av svensk modell. Tja, svensk export av trä och stål bygger landet.

Dagens förutfattade mening: det är gott om får i Skottland. Japp, stämmer dessvärre den också.

Marianne Persson
Reporter

Etiketter: Skottland
7:37 - fredag 5 september 2014

Tidningen The Scottish Farmer har ett uppslag om ja eller nej till självstyret i Skottland. Lantbrukare Jim Hair från Brechin säger så här: ”Lantbrukare är affärsmän och ingen affärsman skulle gå in i ett avtal utan att känna till detaljerna…så varför överväger vi att sätta landets framtid på spel”. Röstar nej, alltså.

Andra tror att Storbritannien är på väg ut ur EU och att ett nej till självständighet skulle äventyra ekonomin för hela lantbruket. Röstar ja till självstyre. Blir intressant att höra mer under kongressen.

Dagens förutfattade mening: det är dimmigt i Skottland. Ja min själ, det är det. 

Marianne Persson
Reporter

Etiketter: Skottland

Bloggare

Frida Jonson
Webbreporter
Hans Dahlgren
Bloggar om teknik
Anja Thorsén
Webbredaktör
Sara Johansson
Reporter

Bloggarkiv

down 2013

down 2011

Etiketter