Annons

Ledarbloggen, knäckebröd

13:07 - onsdag 19 oktober 2011

Stor konsument av knäckebröd är man ju, och därför fick man en aha-upplevelse när man hamnade i Knäck & Bräcks monter på Elmia. Detta företag tar knäckebrädet till nya höjder. Här bakas höstknäcke med pumpafrön och rönnbär, grisaknäcke kommer till jul med torkade äpplen, vårknäcke med lingon kommer sedan och sommarvarianten innehåller gräslök. Allt bakas på ekologisk och närproducerad råvara.

Annalena Brage, som tillsammans med sambon Niclas Geidvall startade företaget i Östra Tunhem utanför Falköping, säger att det ska finnas knäckebröd för varje tillfälle. Och visar knäckebörd för fredagsmys, lördagsgodis och tisdagstugg. Med dipp och som tapas, ja, det verkar faktiskt finnas knäckebröd för alla tillfällen. Brödet har lite olika form också, det kan se ut som stora pepparkakshjärtan eller som älgar.

- I höst har vi börjat sälja lingonälgar och hjärtan på Harrods, vi håller på att lära engelsmännen att äta knäckebröd, säger Annalena Brage som om det vore den naturligaste sak i världen.

Lars Vernersson
Politisk redaktör ATL
Annons

Ledarbloggen

I Ledarbloggen avhandlas aktuella ämnen, stort som smått. ATL:s politiske redaktör Lars Vernersson har fritt spelrum. Lars är uppvuxen på ett familjejordbruk i Närke, är intresserad av Sverige i EU samt allt som ryker och för oväsen. Och han välkomnar diskussioner!


Till: Ledarbloggen

Bloggare

Lars Vernersson
Politisk redaktör

Etiketter