Annons

Ledarbloggen, Hans Hoff

15:27 - tisdag 31 maj 2011

I gårdagens Aftonbladet skriver riksdagsledamoten Hans Hoff, S, ett debattinlägg med rubriken Svensk flintastek är utrotningshotad. Det var en välgörande korrekt beskrivning av läget. Han slår fast att ingen vill att den nedåtgående utvecklingen fortsätter, definitivt inte de 15 000 löntagare som direkt eller indirekt har sin utkomst från grisnäringen. Jag tar mig friheten att klippa ett stycke ur texten:

"Det är en gåta för mig varför det är så tyst om detta. När andra branscher ligger illa till, ta bilbranschen som exempel, mobiliseras nästan alla politiker som med en röst färklarar att något måste göras. När nu den svenska grisnäringen riskerar att läggas ned och produtkionen flyttas utomlands - då är det tyst. Varför?"

Vad är då lösningen enligt Hans Hoff? Jo, en ny livsmedelsstrategi, med ekonomiska styrmedel som gör att djuromsorgen betalar sig, miljöinriktad offentlig upphandling och obligatorisk ursprungsmärkning.

Lars Vernersson
Politisk redaktör ATL
Annons

Ledarbloggen

I Ledarbloggen avhandlas aktuella ämnen, stort som smått. ATL:s politiske redaktör Lars Vernersson har fritt spelrum. Lars är uppvuxen på ett familjejordbruk i Närke, är intresserad av Sverige i EU samt allt som ryker och för oväsen. Och han välkomnar diskussioner!


Till: Ledarbloggen

Bloggare

Lars Vernersson
Politisk redaktör

Etiketter