Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Arbetsliv 16 augusti 2012

  Vd-skifte på Hörby Lantmän

  Hörby Lantmän byter vd. Och de hämtar sin nya företagsledare från Skånesemin.

  Enligt ett pressmeddelande från Hörby Lantmän har nuvarande vd Birgitta Larsson och styrelsen "valt att gå skilda vägar".

  – Vi har haft skilda åsikter om hur man ska leda företaget och det har under en längre tid varit spänningar mellan personal och ledning, säger Hörby Lantmäns styrelseordförande Stefan Frank till ATL.nu.

  Ny vd från och med 15 november i år blir Olof Persson. Han kommer närmast från Skånesemin där han varit vd i nästan 9 år. Han har sedan sex år suttit med i styrelsen för Hörby Lantmän och tillfrågades även förra gången Hörby Lantmän tillsatte en vd.

  – Men då tyckte han inte att han var riktigt färdig med Skånesemin, säger Stefan Frank.

  Olof Persson har en husdjursagronomsutbildning i bagaget och har även tidigare haft ledande befattningar inom den gröna näringen.

  – Han kanske inte kan allt om våra affärer men det har vi andra som kan. Han är en mycket duktig ledare och det är det vi behöver, säger Stefan Frank.

  Fram tills att han tar över vd-posten kommer Stefan Löfgren att vara tillförordnad vd.

  Birgitta Larsson har varit vd på Hörby Lantmän i tre år.

  – Företaget har gått bra så det har varit ett svårt beslut det här med Birgitta. Men det kommer till ett läge när det inte fungerar längre, säger Stefan Frank till ATL.nu.

  Till toppen