Annons

Vd-skifte på Hörby Lantmän

Hörby Lantmän byter vd. Och de hämtar sin nya företagsledare från Skånesemin.

Annons

Enligt ett pressmeddelande från Hörby Lantmän har nuvarande vd Birgitta Larsson och styrelsen "valt att gå skilda vägar".

- Vi har haft skilda åsikter om hur man ska leda företaget och det har under en längre tid varit spänningar mellan personal och ledning, säger Hörby Lantmäns styrelseordförande Stefan Frank till ATL.nu.

Ny vd från och med 15 november i år blir Olof Persson. Han kommer närmast från Skånesemin där han varit vd i nästan 9 år. Han har sedan sex år suttit med i styrelsen för Hörby Lantmän och tillfrågades även förra gången Hörby Lantmän tillsatte en vd.

– Men då tyckte han inte att han var riktigt färdig med Skånesemin, säger Stefan Frank.

Olof Persson har en husdjursagronomsutbildning i bagaget och har även tidigare haft ledande befattningar inom den gröna näringen.

- Han kanske inte kan allt om våra affärer men det har vi andra som kan. Han är en mycket duktig ledare och det är det vi behöver, säger Stefan Frank.

Fram tills att han tar över vd-posten kommer Stefan Löfgren att vara tillförordnad vd.

Birgitta Larsson har varit vd på Hörby Lantmän i tre år.

- Företaget har gått bra så det har varit ett svårt beslut det här med Birgitta. Men det kommer till ett läge när det inte fungerar längre, säger Stefan Frank till ATL.nu.

Annons
Annons
Företagsguiden se alla annonser här
Annons
Gmo-ja
Sverige kommer att rösta för att en genmodifierad gröda godkänns för försäljning i EU, säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht. Foto: Sara Johansson

Sverige röstar ja till gmo-gröda

"Vi kommer att rösta ja" säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht. 

BIOGAS
Lars Paulson rasar över att han måste betala 18 000 kronor om året till länsstyrelsen trots att det är kommunen som ansvarar för tillsynen av biogasanläggningen - och trots att kommunen också tar ut en avgift. Totalt betalar han 26 025 kronor om året. "I och med att det är en sådan pressad och i dagsläget olönsam verksamhet ska man inte bli bestraffad med massa avgifter för att man gör en miljöfrämjande insats", säger Lars Paulson. Foto: Anders Andersson

Rasar över hög avgift

Lars Paulson måste betala dubbelt – först avgift till länsstyrelsen och sedan kommunen.