Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag

  Lantmännen har varslat 15 anställda

  Pannkaksfabriken i Lilla Tjärby minskar personalstyrka efter att Ica sagt upp avtalet. Minskad produktion slår även mot spannmålsbönder.

   Arkivbild.
  Arkivbild. FOTO: MOSTPHOTOS

  – Vi har förlorat ett tillverkningskontrakt med Ica på kylda pannkakor. Det är jättetråkigt men det innebär att vi måste rätta kostymen efter det. Det är hårt men 15 personer måste vi göra en uppsägning på. Förhoppningsvis kan vi rädda kvar några men vi måste varsla så många nu, säger Johan Barkentin, platschef på Lantmännen Cerealias Laholmsfabrik till Hallandsposten.

  Det var på torsdagen som företaget samlade till möte och informerade om att anställda motsvarande ett skift skulle varslas. Det är inom flera olika delar av företaget som personalstyrkan kommer att behöva minska.

  – På fabriken har det mötts av en stor förståelse, för att vi inte kan producera lika mycket när vi förlorat en stor kund. Men de som drabbas av varslet tycker att det är jobbigt givetvis, säger han.

  Produktionsminskningen får ringar på vattnet för fabrikens leverantörer, bland annat spannmålsbönder och kvarnar, rapporterar Hallandsposten.  De varslade informerades i enrum.

  Läs mer om

  Till toppen