Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  ANNONS – i samarbete med Tornum

  Senaste tekniken för spannmålshantering på Bondebåten

  Bondebåten kastar loss med inspiration och föredrag för lantbrukare.

  - För oss är Bondebåten ett utmärkt tillfälle att på ett enkelt, avslappnat och trevligt sätt träffa gamla och nya kunder på vår hemmamarknad, säger Johan Hernefur Persson, på företaget Tornum.

  När Bondebåten lättar ankar från Stockholm mot Mariehamn den 31 januari nästa år är företaget Tornum med ombord, som utställare och föredragshållare.

  LÄS MER om Bondebåten och anmäl dig.

  Tornum är ett globalt ledande företag inom torkning och lagring av spannmål för både lantbruket och industrin. Huvudkontor och tillverkning finns i Kvänum på Västgötaslätten.

  Tornum utvecklar anpassade lösningar för en rationell och säker spannmålshantering i nära samarbete med sina kunder. Till hjälp finns den allra senaste tekniken. Stor vikt läggs också på att den yttre designen på byggnaderna ska passa den enskilda gårdsmiljön och logistiken på gården.

  Visar tork- och lagringsanläggningar

  – På Bondebåten kommer vi att visa exempel på olika typer av tork- och lagringsanläggningar på gårdsnivå, både innehållet i anläggningen och hur vi anpassar byggnaderna för att de ska smälta in, säger Johan Hernefur Persson. Vi visar även hur man med teknikens hjälp kan övervaka sin spannmål och säkerställa kvaliteten på slutprodukten.

  – Vår del av seminarieprogrammet kommer att ta upp det senaste inom torkning och lagringsteknik. Det som kan verka enkelt är faktiskt mer avancerat än man kan tro!

  Framtida planer ska gro!

  Det är många faktorer i torkningsprocessen som kan påverka torkningseffektiviteten. Om spannmålen är förrensad, inluftstemperatur, luftflöde i torken, dammförekomst och val av värmekälla är bara några exempel. Många av dessa faktorer går att påverka och finjustera med moderna tekniska lösningar för att bibehålla bästa möjliga kvalitet till lägst kostnad med minsta energiåtgång.

  – På Bondebåten ska tankar kring framtida planer börja gro, säger Johan Hernefur Persson. I det sammanhanget kan vi bidra med lösningar i det som vi tycker är världens viktigaste bransch.

  LÄS MER om Tornum här.

  Till toppen