Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  ANNONS – i samarbete med FöretagsStudion

  Allt en traditionell redovisningsbyrå är – plus lite till

  Nu sätter de punkt för sin medverkan i Sydek. Men bara för att återuppstå: i FöretagsStudion. En annorlunda redovisningsbyrå med fokus på affärsutveckling. Möt Håkan och Oscar som vill skapa en utvecklande plats för både företag och företagare.

   Oscar Stampe & Håkan Bäckström ligger bakom FöretagsStudion med ambitionen at vara en annorlunda redovisningsbyrå med fokus på affärsutveckling.
  Oscar Stampe & Håkan Bäckström ligger bakom FöretagsStudion med ambitionen at vara en annorlunda redovisningsbyrå med fokus på affärsutveckling. FOTO: Torbjörn Lagerwall

  Lokalerna är desamma. Men från och med september rymmer kontoren i Eslöv och Hörby än mer. När byrån nu övergår i FöretagsStudion är det för att fortsätta växa och fokusera på den breda kompetens och insatta rådgivning som gör företaget unikt.

  – Vi erbjuder allt som en vanlig redovisningsbyrå erbjuder. Och mer därtill. Vi har djupgående specialistkompetens inom allt från bolagsrådgivning och skatteplanering till juridik, för alla företagsformer och branscher. Dessutom med ett långsiktigt helhetsfokus på såväl företaget som den enskilda företagaren.

  Det säger Håkan Bäckström, VD och ansvarig för företag och mäkleri, som tillsammans med Oscar Stampe, vice VD och ansvarig för jord och skog, nu målmedvetet satsar framåt.

  – Något som verkligen särskiljer oss är vårt starka fokus på relationer, på att bygga långsiktiga och förtroendefulla samarbeten med våra kunder som utmanar och utvecklar företagandet att nå nya höjder, säger Oscar.  Varför byter ni namn till FöretagsStudion?

  – Branschen är i förändring och det möter vi genom att också förändra oss själva. I Sydek var vi en del av ett nätverk av rådgivare i samverkan. Nu är tiden mogen för oss att gå en annan väg. Vi har kompetensen och är tillräckligt starka för att driva vår verksamhet själva, säger Håkan.

  Vad utmärker den väg ni nu väljer?

  – Hela branschen står inför omställningen till digitala lösningar. De digitala programmen kan vara bra eftersom de kan ge kunden rutin och kontroll över det löpande. Men de automatiska systemen kan bara sköta det grundläggande. De kan inte hantera eller visa vägen när det kommer till de stora strukturella frågorna, säger Oscar.

  Är det därför högkvalificerad rådgivning efterfrågas?

  – Definitivt, och behovet kommer bara fortsätta att öka. Vi hjälper kunderna att fatta välgrundade beslut om både företagets och den enskildes ekonomi. Jag är övertygad om att vårt fokus på kompetens, kvalitet och nära relationer är vinnande i längden, säger Oscar.

  Vem kan vända sig till er?

  – Vår målgrupp är småföretagare och de som driver mellanstora bolag inom alla typer av branscher, i alla företagsformer. Liksom de som vill starta en helt ny verksamhet. Också de som står inför ett generationsskifte inom företaget, som ska köpa eller sälja eller behöver hjälp med familjerättsliga frågor. Omsättningen bland våra kunder varierar, från en lägre för det nystartade företaget till en bit över 200 miljoner, säger Håkan.

  Kommer ni fortsätta er profilering inom jord och skog?

  – Absolut. Redan idag ligger 40 procent av vår verksamhet där och vi har en branschspecifik specialistkompetens. Det är en stark bransch och vårt kundinflöde är stort. Vi arbetar både med passiva ägare och med dem som tar aktiv roll i driften, där vi är med och utvecklar företaget, säger Oscar.

  Även mäkleri ingår nu i ert utbud av tjänster. Varför?

  – Vi har hjälpt befintliga kunder att köpa och sälja sedan länge. Nu är det dags att visa marknaden att vi har denna tjänst. FöretagsStudion Mäkleri behärskar de fastighetsfrågor som kan uppkomma och, såklart, förmedling av fastigheter. Vi kommer att inrikta oss på jord- och skogsbruksfastigheter och hyres- och industrifastigheter, säger Håkan.

  Hur skiljer ni er från en vanlig mäklare?

  – De har inte vårt tjänsteutbud och vår kompetens. Vi kan ta ett helhetsgrepp och vara med under hela processen. Försäljning av skog och mark, exempelvis, planeras med fördel flera år innan överlåtelsen för maximal utdelning, och efter försäljningen gäller det att aktivt se till att rätt vinst beskattas, säger Oscar.

  Ni utmanar gärna era kunder. Hur då?

  – Genom att ställa frågor och skapa en tydlig bild av företagarens verk-samhet kan vi analysera och ge råd som får företaget att gå ännu bättre. Kan produktionen optimeras? Vilka flaskhalsar finns? Rätt målgrupp, prissättning och paketering? Om vinsten är på 400 000 kronor, varför inte en miljon? Hur kan du nå dit? Som trygg, kunnig och proaktiv samarbetspartner kan vi hjälpa både företaget och företagaren att utvecklas, säger Håkan.

  Han tillägger, utan tvekan:

  – Vi vet vad marknaden behöver och efterfrågar. Vi ställer höga krav på oss själva och vår ambition är att ge rådgivning i världsklass, med andra ord, bästa möjliga rådgivning vid varje tillfälle.

  Det här är FöretagsStudion

  Kontor: I Eslöv och Hörby, och fler därtill framöver.

  Startår: 1995, nytt namn 2017

  Antal anställda: 20

  Expertis: Ekonomi, skatt, juridik och mäkleri

  Vision: Leverera rådgivning i världsklass, verka som inspiratörer och bidra till ett nytänkande, kreativt och utvecklande affärsklimat.

  • Vid frågor, skicka ett mail till Håkan eller Oscar:
  • hakan.b@foretagsstudion.se
  • oscar.s@foretagsstudion.se

  LÄS MER om FöretagsStudion.

  Till toppen