Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  ANNONS – i samarbete med Toveks auktioner

  27 mars: Dags för Nordens största auktion – på nätet

  På måndag den 27 mars drar Maskinbörsen i gång – Nordens största auktion. Under en vecka ska runt 3 000 objekt av alla slag budas bort. Fordon, lantbruks- och entreprenadmaskiner är först ut. Här i bildspelet nedan ser du några heta objekt.

   I klassiska Maskinbörsen – Toveks stora auktion – finns 3 000 objekt. Du kan bjuda på nätet och i detta bildspel har du några av de hetaste objekten.
  Bild 1/7 I klassiska Maskinbörsen – Toveks stora auktion – finns 3 000 objekt. Du kan bjuda på nätet och i detta bildspel har du några av de hetaste objekten. FOTO: Tovek
  Bild 2/7 FOTO: Tovek
  Bild 3/7 FOTO: Tovek
  Bild 4/7 FOTO: Tovek
  Bild 5/7 FOTO: Tovek
  Bild 6/7 FOTO: Tovek
  Bild 7/7

  MISSA INTE MASKINBÖRSEN 27 MARS. Här kan du bjuda på nätet.

  Maskinbörsen hålls två gånger per år, en gång på våren och en på hösten. Det är en av auktionsfirman Toveks klassiker; i år ordnas auktionen för 30:e året i rad. Traktorer, grävmaskiner, snickerimaskiner, hemelektronik, butiksinredningar, alla sorters fordon med mera säljs.

  Men det är en klassiker som ändrat skepnad. Fram till våren 2015 var det en så kallad liveauktion, med alla objekt och alla köpare på plats hos Tovek i Ätran i Halland, men numera är det en nätauktion.

  – Nätauktioner har tagit över nästan helt och hållet. Förra året hade vi cirka 350 nätauktioner och sålde runt 50 000 objekt. Vi har en genomsnittlig vecka cirka 200 000 besökare på vår sajt, säger Martin Tovek.  En av fördelarna med nätauktioner är att det är bekvämt för både säljaren och köparen. Förr skulle till exempel alla Maskinbörsens objekt forslas till Ätran, nu finns inlämningsställen förutom på huvudorten även i Hudiksvall, Karlstad och Eslöv.

  Sitt hemma och bjud på nätet

  Förr skulle också alla köpsugna ta sig till Ätran, nu kan spekulanten sitta hemma vid datorn, paddan eller mobilen och delta i budgivningen via hemsidan. För närvarande pågår 15 auktioner.

  AKTUELLA NÄTAUKTIONER. Här kan du se nätauktioner som pågår just nu.

  Den finns ytterligare en stor fördel med nätauktioner: köpare i andra länder får möjlighet att delta.

  – Man blir global på nätet, man når en större marknad. Vi får 20 procent bättre betalt på nätet, och en stor del av det vi säljer går i dag på export, säger Martin Tovek.

  Försäljning i fem dagar

  På Maskinbörsen auktioneras objekten ut under tiden 27–31 mars. På måndagen säljs fordon, jordbruks- och entreprenadmaskiner, därefter följer dag för dag bygg och badrum, elektronik, verkstad och på avslutningsdagen, fredagen, säljs objekt från filialerna i Hudiksvall, Karlstad och Eslöv.

  – Inget är för litet, inget är för stort, säger Martin Tovek om det blandade utbudet – och citerar samtidigt företagets valspråk.

  Nu pågår arbetet för fullt med Maskinbörsen. Det ser ut att bli en rekordvecka:

  – Nytt för i år är fler inlämningsställen. Det kan bli så att veckan inte räcker till…

  Till toppen